Crenguta Coman

Crenguta Coman

Medic Primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, Doctor In Stiinte Medicale

Este medic primar chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, doctor in stiinte medicale la Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Ioan” Bucuresti si Secretar General al Societatii Romane de Chirurgie Estetica.

A absolvit facultatea de medicina generala a UMF Carol Davila din Bucuresti in 1999, iar in Noiembrie 2000 a sustinut examenul de intrare in rezidentiat, in urma caruia a devenit medic rezident chirurgie plastica, o specialitate pe care si-a dorit sa o practice dintotdeauna. Cei sase ani de rezidentiat i-a efectuat la Spitalul Clinic de Urgenta Universitar si la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, unde a invatat tehnicile chirurgicale de baza in vederea rezolvarii cazurilor de urgenta si cronice specifice specialitatii.

Si-a dedicat acesti ani pentru a deveni un bun specialist acumuland cunostiinte din toate domeniile chirurgiei plastice, iar dupa sustinerea examenului de medic specialist in 2007 a activat timp de aproape un an in cadrul clinicii ProEstetica, apoi la Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni”. Aici a avut de tratat cazuri complexe care au ajutat la acumularii experientei de astazi.

Din 2008 a inceput colaborarea cu Centrul Medical Academica, iar din 2012 lucreaza in cadrul sectiei clinice de Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Clinic de Urgenta “Sf. Ioan”. A devenit medic primar in 2013 si a inceput colaborarea si cu Reteaua de Sanatate Regina Maria, in cadrul Spitalului Euroclinic.

In toata activitatea chirurgicala a intalnit cu cazuri grele din care a avut de invatat, a incercat sa-si mentina un nivel stiintific ridicat prin participarea la evenimentele stiintifice din tara si din afara, scriind articole de specialitate si ramanand in contact cu tot ce este nou in chirurgia plastica si estetica.

Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" Bucuresti

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” a fost fondat în anul 1979, din necesitatea construirii în Bucureşti a unui spital funcţional, care să facă faţă cerinţelor anilor respectivi, în condiţiile în care populaţia oraşului era în creştere accentuată. A fost conceput ca un spital general de mărime medie, cu un număr de 600 de paturi şi care să includă secţiile de bază: medicină internă, chirurgie, ortopedie-traumatologie, urologie. În prezent, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” face parte din spitalele clinice afiliate Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti şi este interconectat la învăţământul medical universitar din ţară.


Șoseaua Vitan-Bârzești, Nr. 13, București